backgroundtop
Logo van deschouders.nl
     facebook twitter  
banner
Label DeBlessure.nl
DE SCHOUDERS / ZORGVERZEKERING

Zorgverzekering

 

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Kosten die u maakt als u bijvoorbeeld naar de huisarts of het ziekenhuis gaat worden via de zorgverzekering vergoed. De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering.

 

Basisverzekering

De basisverzekering is voor iedereen verplicht en vergoedt kosten voor de huisarts of opname in het ziekenhuis. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. De zorgverzekeraar moet u altijd accepteren voor de basisverzekering. Dus ook als u niet gezond bent.

Vanuit de basisverzekering wordt vergoed:

 • Geneeskundige zorg van huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen
 • Verblijf in het ziekenhuis
 • Kraamzorg
 • Tandheelkundige zorg (controle en behandeling) voor kinderen t/m 17 jaar
 • Tandheelkundige chirurgische zorg (kaakchirurg) en kunstgebit
 • Medicijnen, maar niet alle medicijnen
 • (Medische) hulpmiddelen, maar niet de rollator en krukken
 • Hulp bij stoppen-met-roken
 • Psychologische zorg
 • Fysiotherapie voor chronisch zieken vanaf de 21e behandeling
 • Logopedie en ergotherapie
 • Ziekenvervoer
 • Dyslexiezorg voor kinderen
 • Dieetadvies (maximaal 3 uur)
 • 3 IVF-behandelingen voor vrouwen t/m 42 jaar

 

De aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Deze kunt u afsluiten om behandelingen vergoed te krijgen die de basisverzekering niet vergoedt. Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering bijvoorbeeld alleen vergoed vanaf de 21e behandeling als u een bepaalde chronische ziekte heeft. Met een aanvullende verzekering kunt u zich voor fysiotherapie bijverzekeren. Voor de aanvullende verzekering geldt geen acceptatieplicht. Verzekeraars mogen u dus weigeren. Vooral bij de meer uitgebreide pakketten kan het zijn dat u geweigerd wordt als u niet gezond bent. Voor een overzicht van een groot deel van de behandelingen die vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering kunt u kijken bij de vergoedingsoverzichten van Independer.nl.

 

Verplicht eigen risico

Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. In 2013 is het eigen risico € 350,-. Dit betekent dat u de eerste € 350,- aan kosten, die vanuit de basisverzekering vergoed worden, zelf betaalt. Het eigen risico geldt niet voor behandelingen die vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. U gebruikt uw eigen risico dus niet als u zich bijverzekerd heeft voor fysiotherapie en u naar de fysiotherapeut gaat.

 

Veranderen van zorgverzekering

Elk jaar kunt u wisselen van zorgverzekeraar. U kunt dit het beste doen op een vergelijkingssite zoals Independer.nl. Daar kunt u aangeven wat uw dekkingswensen zijn en ziet u precies welke zorgverzekering daar het beste bij aansluit voor de laagste prijs.

 

Zorgverzekering en de schouders

Bij veel sporten is de kans op een schouderblessure vrij groot. Met name sporten waarbij veel armbewegingen boven het hoofd  zijn is de kans groot. Hierbij kunt u denken aan fitness, zwemmen en werp- en slagsporten, zoals honkbal en tennis. Niet alleen door sporten kunt u last krijgen van uw schouder. Ook na een val bijvoorbeeld kan uw schouder uit de kom schieten.

 

Een schouderblessure is erg vervelend, omdat de schouder bij bijna iedere beweging gebruikt wordt. Bij een schouderblessure gaat u uiteraard eerst naar de huisarts en vervolgens naar de eerste hulp om uit te vinden hoe ernstig de blessure is. Zowel de huisarts als de eerste hulp worden vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen de eerste hulp gaat van uw eigen risico af, de huisarts niet. Waarschijnlijk wordt u doorverwezen naar een fysiotherapeut. U kunt ook naar de chiropractor voor uw klachten. Beide worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wilt u weten of uw zorgverzekering de fysiotherapie of chiropractie vergoedt? Kijk dan in de vergoedingsoverzichten voor fysiotherapie en chiropractie van Independer.nl.

 

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL